Arthrosis kezelés

Arthrosis kezelésSvájci Liga a reuma ellen: mik a konzervatív terápiás lehetőségek, hogy a modern orvostudomány kínál azoknak, akik szenvednek arthrosis?

Lukas Wildi: az arthrosis elleni normál kezelés mozgásból és fájdalomcsillapítókból áll, kenőcsök, tapaszok és tapaszok formájában. A fizioterápiát és az arthrolon ár ergoterápiát az ízületet körülvevő kötőszövet fájdalmának, izomgyengeségének és gyengeségének ellensúlyozására használják. Elengedhetetlen továbbá, hogy a szükséges tápanyagokat és vitaminokat megfelelő mennyiségben, nevezetesen a kalcium és a D-vitaminokat a csontokra, a C-vitaminra és a kötőszöveti fehérjékre vegyék be.

Gyulladásos állapotok jelenlétében az előrehaladott stádiumú arthrosis. 

Gyulladásos állapotok jelenlétében az előrehaladott stádiumú arthrosis. A duzzanat és a megnövekedett helyi hőmérséklet, kortizon injekciók közvetlenül az ízület kiváló hatékonysággal, bár csak néhány hétig. Gyakran használt, több mint háromszor egy évben, kortizon káros hatással van a porc.

A korai szakaszban az arthrosis, injekció a hialuronsav a legújabb injekciót a autológ vér dúsított vérlemezkék (Vérlemezkében Gazdag Plazma, PRP) hasznos. Mindkét oldatnak hosszabb hatása van, amely hosszabb ideig tart, mint a kortizon, és nem gyakorol káros hatást a porcokra. Sajnos, ez a két terápia nem kötelező előnyei az egészségbiztosítási alap.

Mi a műtéti eljárás?

Mi a műtéti eljárás?Az utolsó terápiás megoldás, mielőtt igénybe ízületi csere korrekciós osteotomia (sebészeti szakasz egy vagy több csont, majd korrekció és újrapozicionálás), amely lehetővé teszi, hogy ellensúlyozza a tüneteket néhány évig, amíg az ízületi protézis válik elkerülhetetlen. Ez az eljárás lehetővé teszi, hogy értékes időt nyerjen, különösen a fiatal betegek, mivel a közös protézisek időtartama kb. 15 éve. A javító osteotomia eredményeként a súly eltolódik a megváltozott ízületi részről a még egészséges területre, lehetővé téve a sérült rész gyógyulását, bár nem teljesen.

Az új módszer figyelemelterelés a térdízület is célja, hogy lehetővé tegye a gyógyulás a porc réteg több éven át. Egy fémtartó van behelyezve a csontba a bőrön keresztül, hogy külön az ízületi felületek 6-8 héten belül, fenntartva a lehetőséget a séta. Minden lépésnél egy rugós elem olyan nyomásváltozásokat okoz, amelyek serkentik a regenerációt. Ezt a módszert Hollandiában fejlesztették ki, ahol rendszeresen alkalmazzák, míg Svájcban még nem fogták fel. A szövődmények kockázata miatt ez csak a fiatal betegek számára van fenntartva.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here