Hiperszexualitás: mit jelent ez?

Hiperszexualitás: mit jelent ez?Túlzott szexuális vágy (hiperszexualitás) olyan betegség, amelynek forrásai látható a pszichében vagy a fiziológiában. Ez általában a fejlődő betegséget kísérő tünet, mint például az encephalopathia. Amikor a szexuális vágy nem csak magas, de ugyanakkor tolja kockázatos szexuális viselkedés, fárasztóvá válik az egyén számára, vagy nehézségeket okoz egy kapcsolatban, akkor beszélhetünk egy jelenség, amely kezelést igényel.

Hiperszexualitás-egy betegség?

A szakértők között jelentős vita van a hiperszexualitás libido drive ár okairól. Vannak olyan vélemények is, hogy a túlzott nemi vágyat nem szabad rendellenességként kezelni; ez a kritériumok hiánya miatt van, amelyek egyértelműen jelzik, hogy az emberi szexualitás mikor marad normális, és mikor válik betegséggé. Egy dolog biztos, azonban-ha a hangsúly felismerése a meghajtó beárnyékol minden más dolgot és rendetleníti az életet, egy látogatás egy szexológus válik szükségessé.

Érdekes módon a hiperszexualitás nem feltétlenül jár együtt a szexoholizmussal. Mentális vagy fizikai betegségekből eredhet. Néha a nagy szexuális vágy lehet indokolni az életkor, így távolítsa el a” túlzott ” tapasz – ez, például, abban az esetben, a férfiak 16-25 éves, akinek intenzív libidó valami teljesen természetes. Térjünk át az igazi hiperszexualitásra és az okaira.

Ha a forrás szerves

A hiperszexualitást néha szerves okok okozzák; olyan fizikai betegségekről beszélünk, amelyek nem kerülik ki az agyat, megváltoztatják annak működését, és megzavarják a hormonális egyensúlyt. Ennek eredményeként az ilyen változások is lefordítani fokozott nemi vágy.

Ha a forrás szervesAz egyik ilyen betegség a fent említett encephalopathia. A kutatók bebizonyították, hogy egyértelmű kapcsolat van bizonyos agyterületek károsodása és a túlzott szexuális vágy között. Említést lehet tenni a Klüver-Bucy szindróma; ez a neve a betegség, hogy született eredményeként sérülés a temporális lebenyek. Ez a sérülés azt jelenti, hogy az amygdala (kapcsolódó, többek között, szexualitás) nem működik megfelelően.

Egy másik ok lehet autizmus vagy kapcsolódó Asperger szindróma. Az ilyen körülmények által érintett személyek gyakran hiperaktivitást mutatnak gyermekként a szexuális szférában. Nagyon korán észreveszik a maszturbációs hajlamokat. Ezek a tendenciák gyakran bekerülnek a felnőtt élet, amely megtalálja a konnektor atipikus szexuális preferenciák.

Egy másik forrása a hiperszexualitás a hyperandrogenism-más szóval, túlzott androgének, vagy férfi hormonok. Fontos, hogy ez a rendellenesség hatással van a nők. Az ő esetében a túlzott nemi vágy csak az egyik tünet; nők által érintett hyperandrogenism is küzd akne vagy túlzott hajnövekedés. Hasonlóképpen, a meglehetősen alacsony hangszín jelzi a magas szintű androgének.

A hiperszexualitás az Alzheimer-kórban szenvedők 17% – ára is vonatkozik, és ez mind a túlzott szexuális vágyról, mind pedig az abban az időben gyakran megnyilvánuló atipikus viselkedésről szól. Mint tudja, az Alzheimer-kór az agy fokozatos degenerációját jelenti, így a fenti tünetek a betegek egyre kevésbé kontrollálják az ösztöneiket.

Exogén okok

Ebben az esetben van egy alkategória a szerves okok, mivel a nemi vágy is képes növekedni hatása alatt bizonyos gyógyszerek. Ezek különösen azok, amelyek a tesztoszteron összetevő, valamint az anabolikus szteroidok. Az ilyen jellegű sajátosságok mind a nők, mind a férfiak körében fokozottabb szexuális késztetést eredményezhetnek.

Azonban a férfi libidó esetében ez a hatás ideiglenes lesz. Hosszú távon, a férfi hormonok használata vezet here diszfunkció, és így, a férfi test kezd termelni kevesebb endogén tesztoszteron. Egyes pszichoaktív anyagok hozzájárulnak a libidó növekedéséhez is, beleértve az amfetamint és a kokaint.

Amikor a forrás psziché

Amikor a forrás pszichéA hiperszexualitás bipoláris zavarban szenvedő embereket is érint – ez egy csúnya betegség, amely depresszióban és mániában nyilvánul meg. Szexuális vágy emelkedik a magasba ebben a második epizódban jellemző figyelemhiányos hiperaktivitás zavar. Az ember aztán egyfajta hősködésbe kezd, ami szintén tükröződik a túl merész szexuális aktusokban.

A túlzott szexuális vágy a korai gyermekkori trauma következménye is lehet. Azokról az emberekről beszélek, akik nagyon korlátozó neveltetésben részesültek a szüleiktől. Ez a fajta oktatási modell általában társított tabu szex, valamint mutatja a szexuális szféra, mint “rossz”. Az ilyen módon felnevelt emberek felnőtt élete gyakran megkísérli ellazítani az előírt akadályokat, amelyek a túlzás “a másik út”formáját öltik. Hasonló mintát figyeltek meg a zaklatás gyermekkori áldozataiban.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here