Hogyan kell vigyázni az ízületek?

Hogyan kell vigyázni az ízületek?Fáj a hátad ? A térd megmerevedik, és nehezen guggolsz, vagy lépcsőzöl ? Röviden, A tested már nem követ téged ! Akár 20 éves vagy, mert sportember vagy, keményen dolgozol… vagy egy idősebb idős, osteoarthritis és ízületi fájdalom mindenkire hatással van. Az ízületi fájdalom az egyik leggyakoribb egészségügyi probléma. Sok esetben, porc degeneráció fog okozni krónikus fájdalom.

A kor, a porc bomlik természetesen, de sok esetben ez a hatás az “öregedés” gyorsítja, a legtöbb esetben, eredményeként megnövekedett nyomás az ízület. Ilyen felgyorsult romlás gyakran megfigyelhető a sportolók, az emberek a fizikai munka, mint az építőiparban, hanem a következményeként a test feltételek, mint például az elhízás, hanem alultápláltság. Egy nem létező porcra.…

5 aktív összetevők táplálja a porc!

Az ízületi fájdalom leginkább a térdízületen és a könyökön látható. A porc, amely általában nagyon világos és fehér a sugarakat, sárgássá válik, és elveszti fényes megjelenését. A porc vékonyabb lesz, és az ízületi tér kisebb lesz, ami még több súrlódást okoz. Ez a súrlódás felelős a fájdalomért.

Ennek a közös térnek a fejlődését röntgenfelvételekkel lehet nyomon követni, és könnyen mérhető. Általában az osteoarthritis foka a Kekgren-skála szerint kerül meghatározásra.

A WHO szerint ” osteoarthritis olyan jelenségek eredménye, amelyek destabilizálják a porc szintézis és a lebomlás közötti egyensúlyt. Sokunk számára ez az” öregedés ” hatás felgyorsul, ami annak a megnövekedett nyomásnak a következménye, amely az ízületi porc megrepedéséhez és elvesztéséhez vezet. Amikor tünetekkel jár, az osteoarthritis ízületi fájdalmat és merevséget okoz, egy lehetséges ízületi folyadékgyülem helyi gyulladásokkal”.

A különböző szakaszai osteoarthritis búcsúzz el az ízületi fájdalomtól.
Egy normál ízületben a tér tágas, nincsenek oszteofiták, és nincsenek súrlódási pontok a porcok között.

A korai szakaszban a porc vékonyabb lesz.

Egy későbbi szakaszban a térd megduzzad, az ödéma fennmaradhat, a porc vékony lesz, végül érintkezésbe kerül és súrlódást okoz. A csont válik vastagabb, az osteophytes formában, a porc eltűnik több helyen, és okoz súrlódást a csontok között.

Az utolsó szakaszban az ízületi tér eltűnik, és az artikuláció mozdulatlanná válik.

A mai napig csak olyan kezelések állnak rendelkezésre, amelyek célja a tünetek csökkentése, mint a fájdalom és a gyulladás, az ízületi mobilitás fenntartása és a funkcióvesztés korlátozása. Nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek (NSAID-ok) a fő eszközök használt, de sok mellékhatása van : emésztési zavarok, allergia, valamint a májat, a veséket, a központi idegrendszert vagy a csontokat érintő különböző rendellenességek.A porc lebomlásának és fájdalmának lassítása vagy akár ellensúlyozása érdekében megfontolandó az ízületben jelen lévő, természetben előforduló anyagokkal való kiegészítés, amely idővel csökken.

E cikk második részében megvitatjuk ezeket az anyagokat, de az előszavban ezek az anyagok a következők : hialuronsav, hidrolizált kollagén 2-es típusú, glükózamin, C-vitamin és B3-as.

Töltse fel az antioxidánsokban gazdag élelmiszerekkel és fűszerekkel

 

Amikor az ízületek fájdalmasak, a szabad gyökök – az oxigénből származó és a szervezet által agresszió esetén gyártott anyagok-termelése növekszik. Az eredmény oxidatív stressz, amely felgyorsítja a porc lebomlását.

A porc védelme és e szabad gyökök, színes zöldségek és gyümölcsök (fekete ribiszke, narancs, paradicsom, répa, brokkoli) elleni küzdelem….) erős antioxidánsok. Nyersen és főzve fogyasztandó, valamint más antioxidáns forrásokkal, például kurkumával kombinálva. A kurkuma a csont-és ízületi egészség megőrzéséről ismert.

A szervezet úgy van programozva, hogy tökéletes egyensúlyban éljen a vérben lévő hidrogén potenciállal (vagy pH-val) mért savasság és lúgosság foka között.

Életmód szokások, valamint a diéta vagy stressz hajlamosak felborítani az egyensúlyt a savasodás felé, az egyik fő oka a legtöbb anyagcsere betegségek.

Szemben a túlzott savasodás a vér, a test “puffer rendszerek”(légzőrendszer, vese) semlegesíteni ezt a felesleges. De néha ezek a rendszerek elavultak. A felesleges savasság ellensúlyozása érdekében a szervezet a tartalékokban jelen lévő lúgos ásványi anyagokra, csontokra, porcokra, fogakra stb. támaszkodik. a hosszú távú kockázat ? Demineralizáció (kalcium-veszteség) és osteoarthritis, osteoporosis vagy fogszuvasodás megnyilvánulása.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here