Megszabaduljon a bélféregtől

Megszabaduljon a bélféregtőlA galandféreg nem az egyetlen bélparazita. Több tucat különböző férgek ismert: galandféreg, ascaris, oxyure… Növekednek és szaporodnak a bélben. Még ha vannak is kezelések,nem mindig könnyű megszabadulni tőlük.Galandféreg, giliszta, fonálféreg, mázli… Több tucat bélféreg van, mindenféle formában és méretben, néhány millimétertől több méterig. Ezek a paraziták növekednek és szaporodnak a testben. 

Parazitózisról beszélünk.

A mérsékelt égövi országok, például Franciaország leggyakoribb férgei között elsősorban oxiidok, néhány milliméteres kis kerek, fehér férgek találhatók. Nagyon gyakran megfertőzik a gyerekeket, akik aztán szenvednek anális viszketés. Ezek a férgek rendkívül fertőzőek. Van még a híres galandféreg, más néven galandféreg. Olyan gyűrűkből áll, amelyek rendszeresen megszűnnek. Gyakran hasonlítanak a székletben, ruhákban és lepedőkben található tagliatellesekhez.Eredetileg ezeket a férgeket mikroszkopikus lárvaként találták a sertéshús vagy a marhahús izmaiban, de a halakban is. Ezért fertőződsz meg, ha nyers vagy nyers ételeket eszel.

Parazitózisról beszélünk.Amint ezeket a lárvákat emberek fogyasztják, csak egy fog letelepedni a bél (ezért a galandféreg). Itt fogyasztja el gazdateste ételének egy részét,és növekszik. Miután körülbelül három hónapos fejlődés a bél, a féreg képes szaporodni. Ezek az utolsó gyűrűk, tele tojással, majd leválasztják, majd óvatosan a végbélnyílás felé, mielőtt kiutasítják a széklet. A tojásokat ezután kiengedik a környezetbe, ahol hosszú ideig életben maradnak, mielőtt új állatok által szennyezett növényeken keresztül elfogyasztják őket. A kör befejeződött.

Ezek a nem kívánt házigazdák okozhat emésztési zavarok, hasmenés, hasi fájdalom, hányás, anális viszketés, ingerlékenység, fáradtság, sőt karcsúsítás. De évekig” házazhatjuk ” őket tünetek nélkül. Ezek a parazitózisok általában enyhék, de immunhiányos személyeknél halálos kimenetelűek lehetnek.

A különböző versek bemutatása

A különböző versek bemutatásaBecslések szerint Franciaországban évente közel 100.000 ember fog galandférget. De sok más versszak van. Hazánkban nyolc fő található a testünkben.

Galandféreg az egyik leggyakrabban fogott férgek. Ez elég egyszerű, hogy megszüntesse, mindaddig, amíg megy egy szakember. 

Az oxiidok kicsik, egy centiméteres fehér férgek, amiket a földben találunk. Gyermekek is gyakran fertőzött. A földön játszanak, aztán a szájukba teszik a kezüket, és a tojások a testükbe kerülnek. A belekben telepednek le, és az éjszaka folyamán a nőstények a végbélnyílás felé vándorolnak. Tojásokat raknak oda, és ez okozza a fertőzés tipikus viszketését. Itt is megtaláljuk a tojásokat a fehérneműben, az ágyneműt és még a padlót is. Aztán a gyerek megkarmolja magát, és a szájába teszi a kezét, hogy a fertőzés folytatódjon, és a parazitákat továbbítja a körülötte lévőknek.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here